Palvelut

Olet tervetullut vastaanotolleni millä asialla tahansa. Hoidan kaikenikäisiä ihmisiä aina pikkutytöistä vanhuksiin. Tavallisimpia syitä lääkärikäynnille ovat gynekologinen perustarkastus, kuukautishäiriöt, virtsavaivat, vaihdevuosioireet ja raskauden ehkäisy tai toisaalta vaikeus tulla raskaaksi.

Perustarkastus
Säännöllinen käynti gynekologilla on tärkeä osa naisen omaa hyvinvointia. Moni haluaakin käydä perustarkastuksessa ilman varsinaista oiretta.

Vaihdevuosioireet
Vaihdevuodet eli menopaussi ja niihin liittyvät oireet kuuluvat jokaisen naisen elämään. Jos vaihdevuosioireet ovat hankalia, varaa aika gynekologin vastaanotolle. Vaihdevuosien oireista ei kannata kärsiä, sillä niitä voidaan helpottaa tehokkaasti hormonihoidolla.

Virtsaamisongelmat
Hyvin tavallisia selvitettäviä asioita vastaanotollani ovat erilaiset virtsaamiseen liittyvät ongelmat.

Syöpätaudit
Olen erityisen perehtynyt jo hoidettujen gynekologisten syöpien sekä rintasyövän jatkoseurantaan. Tarvittaessa saat vastaanotoltani myös lähetteen mammografiaan ja rintojen ultraan.

Näytteet ja kuvaukset
PAPA-koe, HPV-näyte sekä kohdun limakalvon näytteiden otto kuuluvat tavallisiin tutkimuksiin ja onnistuvat vastaanotollani.

Mahdollisesti tarvittavat radiologiset kuvaukset (magneetti, vatsan ultra) tehdään suuremmissa lääkärikeskuksissa. Näihin tarvitaan lääkärin lähete, jonka saat tarpeen mukaan vastaanotoltani. Jos hoitosi vaatii verikokeiden ottamista, ohjaan sinut joko Terveystalon laboratorioon tai oman kuntasi terveyskeskukseen.

Raskaudenehkäisy
Kierukoiden asennus ja poisto, sekä ehkäisykapselin asennus ja poisto kuuluvat palveluihini. Kierukoista Mirena, Kyleena ja Jaydess, sekä tavallinen kuparikierukka löytyvät valmiiksi vastaanotoltani. Ehkäisykapseli puolestaan täytyy hakea etukäteen reseptillä apteekista.

Lapsettomuuden perustutkimukset
Vastanotollani voidaan hoitaa lapsettomuuden perusselvitykset sekä aloittaa ovulaation tehostaminen lääkehoidolla.  Siemennestenäytteiden analysointi tapahtuu joko Tampereella (Ovumia) tai Seinäjoen keskussairaalassa.

Raskausajan tutkimukset
Varhaisultra voidaan tehdä kuudennesta raskausviikosta eteenpäin. Varhaisraskauden ultra sekä normaali sikiön kasvun seurantaultra onnistuvat vastaanotollani, mutta erityisosaamista vaativat sikiön rakenneultra, sekä 3-D ultra eivät kuulu osaamiseeni.

Sukupuolitautikokeet
Klamydia ja tippurinäyte voidaan ottaa vastaanotollani. Veriteitse tarttuvat taudit selvitetään verikokeella, jolloin sinut ohjataan joko Terveystalon laboratorioon tai oman kuntasi terveyskeskukseen.

Muita mahdollisia syitä hakeutua vastaanotolleni ovat esimerkiksi painonhallintaan liittyvät haasteet sekä unihäiriöt. Myös pienten ihomuutosten poisto on mahdollista vastaanotollani erillisellä ajanvarauksella. Jos asiasi vaatii erikoissairaanhoitoa, ohjaan sinut eteenpäin. Mikäli en osaisi auttaa sinua, niin ohjaan sinut kollegalleni.